MASSAGETHERAPIE

Het vraagt om een stevige en veilige omgeving om je diep te ontspannen. Daarvoor ben je aan het goede adres.

 

Ik, Marloes Nierop, faciliteer uitgebreide full body massages ondersteund door acupressuur, ademwerk en reiki, waarbij spieren, bloedsomloop, het lymfesysteem en de energiestromen in het lichaam worden gedeblokkeerd en geactiveerd.

 

Doordat het hele lichaam langere tijd diepgaand ontspant verbeteren lichaamsfuncties en wordt je lichaamsbewustzijn verruimt. Hiermee bereik je ook meer inzichten over innerlijke behoeften, verlangens en grenzen. Deze massagevorm bevorderd de algehele gezondheid, verminderd klachten en brengt balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Een waardevolle bijdrage aan de vrije stroom van levensenergie.

 

De intensiteit van de massage stem ik af op ‘je staat van zijn’ en de behoeften van je lichaam. Door middel van ademhaling en focus begeleid ik je tijdens de massage naar hoe je jezelf nog dieper kan ontspannen. 

ONTLADEN & ONTSPANNEN

Vanuit een holistische kijk op gezondheid is massage een preventief middel om jezelf in balans te houden. Op regelmatige basis een massage ondergaan biedt een algehele betere gezondheid

Minder stress

Het kan moeilijk zijn om in het dagelijkse leven ontspannen te zijn en in balans te blijven. Langdurige stress eist zijn tol en kan ziekte veroorzaken. Tijdens een massage raakt het lichaam in diepe staat van ontspanning, waardoor het lichaam en geest in balans komen en spanning wegvloeit. Een massage kan stresshormonen, zoals cortisol, aanzienlijk verlagen.

Verbeterde bloedvaten

Wanneer we ontspannen zijn openen de kleinste bloedvaatjes van het lichaam, de capillairen, zich en voorzien alle cellen van meer zuurstof en voedingsstoffen, waardoor de celfunctie verbeterd. Hierdoor verbeteren alle lichaamsfuncties en verloopt het herstel na verwondingen sneller.

Efficiënte organen & klieren

Spanning en stress kunnen ervoor zorgen dat organen en klieren overactief of onder-actief worden. Met minder stress, een verbeterde bloedcirculatie en betere celfunctie komt ons lichaam gemakkelijker weer in balans, waardoor organen en klieren efficiënter functioneren.

Verlichting pijn en ongemak

Wanneer we in een staat van diepe ontspanning komen waarin stress en spanning afnemen, kan ons lichaam bepaalde chemische stoffen aanmaken om pijn te verminderen of zelfs te stoppen. Massage produceert endorfines, de natuurlijke pijnstillers van ons lichaam. Daarbij kan massage dopamine en serotonine (‘gelukshormonen’) verhogen.

Verbeterd immuunsysteem

Massage stimuleert het lichaam om de balans te herstellen, waardoor het zichzelf kan helen. De ontspanning helpt alle functies te normaliseren waardoor ons immuunsysteem verbeterd.

De kracht van aanraking

Een belangrijk onderdeel van massage is de therapeutische werking van aanraking. Stagnaties en ophopingen worden opgeheven en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Het lichaam ontspant, waardoor lichaamsfuncties verbeteren en je voelt je algeheel beter.

ACUPRESSUUR

De acupressuur is gebaseerd op de leer van de acupunctuur, ofwel Chinese Geneeskunde. Net als acupunctuur heeft acupressuur tot doel de energiestromen te harmoniseren.

 

De genezende impulsen kunnen toniserend (stimulerend) of sederend (opheffend of rustgevend) werken, afhankelijk van je lichamelijke en emotionele toestand.

 

Behandeling

Ter voorbereiding van een acupressuur behandeling vindt een uitgebreid intakegesprek plaats waarin zoveel mogelijk informatie wordt verzameld via een uitgebreide anamnese, polsdiagnose en tongdiagnose, om vervolgens nog gerichter te kunnen behandelen.

 

Acupressuur beïnvloedt de energiestroom door een behandeling aan het oppervlak van het lichaam. En zoals de naam acupressuur al aangeeft, worden hierbij geen naalden in de punten gestoken, maar wordt er op de punten gemasseerd, geduwd of geklopt.


Werking

De afgifte van endorfine – de zogeheten gelukshormonen – die wordt waargenomen tijdens zowel acupunctuur als acupressuur en reflexzone behandelingen, lijkt een verklaring te vormen voor de pijnstillende werking van de behandelingen. Ze dempen de pijnwaarneming doordat ze voorkomen dat de pijnprikkels worden doorgegeven aan de hersenen.

 

Daarnaast beïnvloedt zowel acupunctuur als acupresuur via het zenuwstelsel, met behulp van een soort elektrische impuls, de bijbehorende weefels en organen.

 

De beweging van levensenergie (Qi) via de meridianen en acupressuurpunten is een aspect dat in de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt ingezet om gezondheid te bevorderen, klachten te verminderen en balans aan te brengen (en behouden) op fysiek en/of mentaal-emotioneel niveau.

PREVENTIEF & BEHANDELEN

Omdat de Chinese Geneeskunde er vanuit gaat dat elke ziekte wordt veroorzaakt doordat de stroming van de levensenergie uit balans is, speelt deze behandeling een belangrijke rol bij het voorkomen van ziekten. Op regelmatige basis een acupressuur behandeling ondergaan biedt een algehele betere weerbaarheid.

Pijnvermindering
Beter doorbloeding
Ontspanning door warmteontwikkeling door verbeterde doorbloeding en zenuwkalmering
Activering van het lymfedoorstroom
Activering van de organen

WERKWIJZE

Mijn persoonlijke intuïtieve werkwijze vindt aansluiting, handvatten en lering uit de principes van de taoïstische leer, de oosterse vijf elementenleer en de chakraleer.

LOCATIE

Ik faciliteer mijn massage en introspectie sessies in de Reloadclub te Amsterdam

Mystic Meeting | Marloes Nierop

info @ mysticmeeting.com | 06 10924225