MASSAGETHERAPIE

Het vraagt om een stevige en veilige omgeving om je diep te ontspannen. Daarvoor ben je aan het goede adres.

 

Als masseuse en acupressuur therapeut faciliteer ik, Marloes Nierop, uitgebreide full body massages ondersteund door acupressuur, ademwerk en reiki, waarbij spieren, bloedsomloop, het lymfesysteem en de energiestromen in het lichaam worden gedeblokkeerd en geactiveerd.

 

Doordat het hele lichaam langere tijd diepgaand ontspant verbeteren lichaamsfuncties en wordt je lichaamsbewustzijn verruimt. Hiermee bereik je ook meer inzichten over innerlijke behoeften, verlangens en grenzen. Deze massagevorm bevorderd de algehele gezondheid, verminderd klachten en brengt balans op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Een waardevolle bijdrage aan de vrije stroom van levensenergie.

 

De intensiteit van de massage stem ik af op ‘je staat van zijn’ en de behoeften van je lichaam. Door middel van ademhaling en focus begeleid ik je tijdens de massage naar hoe je jezelf nog dieper kan ontspannen. 

Ter verdieping van een massage bied ik optioneel een voorafgaand gesprek (30 min) met begeleide introspectie. Lees hier meer.

Een meridiaan massage die preventief gericht is op het behouden en versterken van je fysieke en emotionele weerbaarheid en voor specifieke klachtenbehandeling, zet ik acupressuur methoden in.

Vanaf juni 2023 te reserveren.

ONTLADEN & ONTSPANNEN

Vanuit een holistische kijk op gezondheid is massage een preventief middel om jezelf in balans te houden. Op regelmatige basis een massage ondergaan biedt een algehele betere gezondheid

Minder stress

Het kan moeilijk zijn om in het dagelijkse leven ontspannen te zijn en in balans te blijven. Langdurige stress eist zijn tol en kan ziekte veroorzaken. Tijdens een massage raakt het lichaam in diepe staat van ontspanning, waardoor het lichaam en geest in balans komen en spanning wegvloeit. Een massage kan stresshormonen, zoals cortisol, aanzienlijk verlagen.

Verbeterde bloedvaten

Wanneer we ontspannen zijn openen de kleinste bloedvaatjes van het lichaam, de capillairen, zich en voorzien alle cellen van meer zuurstof en voedingsstoffen, waardoor de celfunctie verbeterd. Hierdoor verbeteren alle lichaamsfuncties en verloopt het herstel na verwondingen sneller.

Efficiënte organen & klieren

Spanning en stress kunnen ervoor zorgen dat organen en klieren overactief of onder-actief worden. Met minder stress, een verbeterde bloedcirculatie en betere celfunctie komt ons lichaam gemakkelijker weer in balans, waardoor organen en klieren efficiënter functioneren.

Verlichting pijn en ongemak

Wanneer we in een staat van diepe ontspanning komen waarin stress en spanning afnemen, kan ons lichaam bepaalde chemische stoffen aanmaken om pijn te verminderen of zelfs te stoppen. Massage produceert endorfines, de natuurlijke pijnstillers van ons lichaam. Daarbij kan massage dopamine en serotonine (‘gelukshormonen’) verhogen.

Verbeterd immuunsysteem

Massage stimuleert het lichaam om de balans te herstellen, waardoor het zichzelf kan helen. De ontspanning helpt alle functies te normaliseren waardoor ons immuunsysteem verbeterd.

De kracht van aanraking

Een belangrijk onderdeel van massage is de therapeutische werking van aanraking. Stagnaties en ophopingen worden opgeheven en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Het lichaam ontspant, waardoor lichaamsfuncties verbeteren en je voelt je algeheel beter.

Mystic Meeting | Marloes Nierop

info @ mysticmeeting.com | 06 10924225